14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcesul de achiziţie a 18,5 milioane de teste rapide COVID-19 a fost reluat

Procesul de achiziţie a 18,5 milioane de teste rapide COVID-19 a fost reluat

Procesul de achiziţie a 18.500.000 de teste rapide de salivă pentru depistarea COVID-19 a fost reluat după ce, vineri, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins, ca nefondată, contestaţia depusă de un operator economic privind această achiziţie.

„Astăzi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a invitat, la sediul instituţiei, cei patru promitenţi furnizori în vederea încheierii contractelor subsecvente pentru furnizarea a 18.500.000 bucăţi ‘Teste rapide pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă'”, informează un comunicat al IGSU transmis, vineri, AGERPRES.

Dintre cele patru contracte subsecvente, trei au fost semnate vineri de ambele părţi, urmând ca cel de-al patrulea să fie semnat pe 22 ianuarie.

„Primele 10.000.000 bucăţi teste vor fi recepţionate în cursul zilei de mâine, urmând ca în cursul aceleiaşi zile să fie transportate, cu camioanele IGSU, către Inspectoratele Şcolare Judeţene/Municipiul Bucureşti, conform planului de distribuţie elaborat de Ministerul Educaţiei, astfel încât acestea să fie disponibile în unităţile de învăţământ în cursul săptămânii viitoare”, arată sursa citată.

Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate a fost desemnat să achiziţioneze în regim de urgenţă echipamentele şi consumabilele prevăzute în Anexa la ordonanţă, prin procedura de negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare.

Totodată, în temeiul art. 4 alin. (3) din OUG nr. 11/2020, stabilirea în anexă de noi categorii de produse, materiale şi echipamente sanitare, inclusiv majorarea cantităţilor prevăzute în anexă, se realizează prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea vicepreşedintelui Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS