14.4 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateBărbatul care l-a amenințat pe activistul de mediu Daniel Bodnar, reținut

Bărbatul care l-a amenințat pe activistul de mediu Daniel Bodnar, reținut

Bărbatul care l-a amenințat într-un clip video pe activistul de mediu Daniel Bodnar a fost reținut pentru 24 de ore. Individul postase pe o rețea de socializare o filmare în care îl amenință și îl jignea pe Daniel Bodnar, pe care îl acuza că i-a stricat activitățile ilegale în domeniul exploatării lemnului, informează TVR.

Acțiunea polițiștilor vine la câteva luni după ce un alt activist de mediu, tot din Suceava, a fost lovit și terorizat de o grupare de braconaj forestier.

Mesajul publicat online i-a ajutat pe polițiști să îl identifice pe individul care l-a amenințat pe Daniel Bodnar. Acesta a fost găsit în mai puțin de cinci ore de la postarea făcută pe o rețea de socializare.

Autorul, un bărbat de 28 de ani din orașul Vicovu de Sus, a fost reținut pentru 24 de ore pentru infracțiunea de amenințare. Individul a fost transferat la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Daniel Bodnar, la un pas de a rămâne infirm pe viață

Activistul de mediu Daniel Bodnar este originar din zona Bucovinei, dar care locuiește acum în Cluj Napoca. De-a lungul timpului el a sesizat numeroase abateri și infracțiuni legate de tăierile de păduri din nordul țării. Ecologistul a salutat reușita politiei și le-a mulțumit agenților care au intervenit.

Anul trecut, Daniel Bodnar a fost implicat într-un grav accident auto, în urma căruia a rămas cu leziuni de coloana vertebrală și sechele locomotorii. Acum, tânărul se află în perioada de recuperare, după ce a fost la un pas de a rămâne infirm pe viață. În urmă cu două zile a făcut o postare prin care anunța că își continuă activitatea de sesizare a încălcării legilor, chiar dacă posibilitățile sale de deplasare sunt reduse.

Tot în județul Suceava un alt activist de mediu, Tiberiu Boşutar, și o echipă de filmare au fost agresați de un grup de localnici din zona Panaci, în timp ce filmau în zone afectate de tăieri ilegale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Grecia renunţă la obligativitatea purtării măștii de protecție în...

Grecia a anunțat miercuri că va elimina obligativitatea purtării...

ȘTIRI GdS