16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbatul care l-a amenințat pe activistul de mediu Daniel Bodnar, reținut

Bărbatul care l-a amenințat pe activistul de mediu Daniel Bodnar, reținut

Bărbatul care l-a amenințat într-un clip video pe activistul de mediu Daniel Bodnar a fost reținut pentru 24 de ore. Individul postase pe o rețea de socializare o filmare în care îl amenință și îl jignea pe Daniel Bodnar, pe care îl acuza că i-a stricat activitățile ilegale în domeniul exploatării lemnului, informează TVR.

Acțiunea polițiștilor vine la câteva luni după ce un alt activist de mediu, tot din Suceava, a fost lovit și terorizat de o grupare de braconaj forestier.

Mesajul publicat online i-a ajutat pe polițiști să îl identifice pe individul care l-a amenințat pe Daniel Bodnar. Acesta a fost găsit în mai puțin de cinci ore de la postarea făcută pe o rețea de socializare.

Autorul, un bărbat de 28 de ani din orașul Vicovu de Sus, a fost reținut pentru 24 de ore pentru infracțiunea de amenințare. Individul a fost transferat la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Daniel Bodnar, la un pas de a rămâne infirm pe viață

Activistul de mediu Daniel Bodnar este originar din zona Bucovinei, dar care locuiește acum în Cluj Napoca. De-a lungul timpului el a sesizat numeroase abateri și infracțiuni legate de tăierile de păduri din nordul țării. Ecologistul a salutat reușita politiei și le-a mulțumit agenților care au intervenit.

Anul trecut, Daniel Bodnar a fost implicat într-un grav accident auto, în urma căruia a rămas cu leziuni de coloana vertebrală și sechele locomotorii. Acum, tânărul se află în perioada de recuperare, după ce a fost la un pas de a rămâne infirm pe viață. În urmă cu două zile a făcut o postare prin care anunța că își continuă activitatea de sesizare a încălcării legilor, chiar dacă posibilitățile sale de deplasare sunt reduse.

Tot în județul Suceava un alt activist de mediu, Tiberiu Boşutar, și o echipă de filmare au fost agresați de un grup de localnici din zona Panaci, în timp ce filmau în zone afectate de tăieri ilegale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS