10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalt incredibil al bilanțului zilnic de infecții cu coronavirus din Austria

Salt incredibil al bilanțului zilnic de infecții cu coronavirus din Austria

Bilanțul zilnic de infecții cu coronavirus din Austria a doborât de departe recordul anterior, deoarece varianta Omicron, extrem de contagioasă, continuă să se răspândească, a declarat miercuri cancelarul Karl Nehammer, citat de Reuters.

„Avem aproape 30.000 de infecții. Este o cifră înspăimântător de mare”, a declarat Nehammer într-o conferință de presă.

Precedentul record de noi cazuri zilnice de Covid-19 era de 17.006, stabilit în urmă cu o săptămână.

Slovenia și Croația au raportat și ele bilanțuri record de cazuri noi de COVID-19

Tot miercuri, Slovenia și Croația au raportat și ele bilanțuri record de cazuri noi de COVID-19, de 12.285 și, respectiv, 10.427, presa avertizând că cifrele reale sunt probabil mai mari, deoarece laboratoarele nu au putut procesa toate testele suficient de repede.

Slovenia, care a înregistrat un salt de 41,5% față de ziua precedentă și cu aproape 80% mai multe cazuri decât miercurea trecută, a scurtat perioada de carantină pentru cei angajați în sectoarele sănătății, asistenței sociale și educației pentru a permite funcționarea normală a acestora.

Croația, salt zilnic de 38% în ceea ce privește numărul de cazuri

Croația, cu un salt zilnic de 38% în ceea ce privește numărul de cazuri, a raportat 45 de decese.

Germania a anunțat miercuri 112.323 de noi cazuri, o raportare zilnică ce trece pentru prima oară de 100.000 de infecții, dar ministrul sănătății a declarat că vârful nu a fost atins.

De asemenea, Ungaria a raportat un nivel maxim de 14.890 de infecții, dar numărul celor spitalizați cu Covid-19 a rămas la un nivel relativ scăzut

Bulgaria și Cehia au depășit și ele, miercuri toate bornele anterioare privind numărul de cazuri înregistrate într-o perioadă de 24 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS