14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFamilia fetiței ucise pe trecere cere polițistului despăgubiri de 6 milioane de euro

Familia fetiței ucise pe trecere cere polițistului despăgubiri de 6 milioane de euro

Familia Raisei, fetița care a murit lovită mașină pe trecerea de pietoni joi, 13 ianuarie, în Capitală, cere polițistului care se afla la volan despăgubiri de 6 milioane de euro, informează Ziare.com.

Adrian Cuculis, avocatul familiei victimei, a declarat pentru știri.tvr.ro, că zilele următoare cererea pe care o va înainta Parchetului și instanței e de constituire ca parte civilă la plafonul maxim de 6 milioane de euro pentru decesul Raisei.

Familia fetei rănite în același accident ar urma să ceară un milion de euro pentru fracturile suferite și traumă, potrivit avocatului.

Reguli noi pentru poliţişti, după accident

Polițistul care a produs accidentul se află acum sub control judiciar și va fi audiat din nou peste două zile.

Surse apropiate anchetei susțin că el s-ar fi uitat în telefon chiar înainte de a le lovi cu mașina pe cele două minore, potrivit stiri.tvr.ro.

De marți, 18 ianuarie, polițiștii sunt obligați să comunice indicativul mașinii de serviciu și motivul deplasării în regim prioritar, iar șefii direcți vor verifica dacă semnalele luminoase și acustice sunt folosite corect și dacă deplasarea cu viteză este justificată de gravitatea cazului.

Două victime şi multe controverse

Joi, două fetiţe, cu vârste de 11 şi 13 ani, au fost lovite pe o trecere de pietoni pe Bulevardul Laminorului, din Sectorul 1 al Capitalei, iar una dintre ele a murit. O maşină de poliţie, care ar fi fost în misiune, a dat peste ele. Martorii de la faţa locului spun că maşina nu avea aprinse semnalele acustice.

Pentru fata de 13 ani au fost aplicate manevre de resuscitare, însă victima nu a putut fi salvată, fiind declarat decesul.

A doua victimă, o fată de aproximativ 11 ani, a suferit numeroase traumatisme, dar este în viaţă, fiind transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS