23.6 C
Craiova
marți, 17 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitatePatru bulgari au încercat să intre în România cu teste PCR false

Patru bulgari au încercat să intre în România cu teste PCR false

Patru cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 38 şi 41 de ani, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată după ce au încercat să intre în România, prin PTF Giurgiu, cu teste PCR false, informează Agerpres.

„În cursul zilei de ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 38 şi 41 de ani, toţi de cetăţenie bulgară, care au prezentat pentru control teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Străinii intenţionau să călătorească în România. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că documentele prezentate de aceştia nu au fost eliberate de clinicile menţionate”, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni nu au permis intrarea în ţară pentru cei patru cetăţeni bulgari, întrucât nu îndeplineau condiţiile legale de călătorie.

În cauză, faţă de aceştia, autorităţile efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:25

Craiovean prins de trei ori băut la volan, în...

Poliţiştii de la Secţia 2 Craiova au dispus reţinerea unui bărbat de 52 de ani, care a fost depistat conducând băut de trei ori, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. În plus, bărbatul avea permisul anulat. Asta pentru că, în urmă cu aproape trei ani, a fost condamnat pentru conducere sub influanţa alcoolului şi cu permisul suspendat. A primit o pedeapsă de un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare.

ȘTIRI GdS