1.2 C
Craiova
marți, 31 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateDoi români, prinși când încercau să introducă ilegal în Italia 4.000 de raci de baltă

Doi români, prinși când încercau să introducă ilegal în Italia 4.000 de raci de baltă

Doi români au fost prinși în timp ce încercau să introducă ilegal în Italia peste 4.000 de exemplare de raci de baltă, prin Ungaria, informează agenția ungară MTI. Valoarea capturii se ridică la peste 600.000 de euro, informează Ziare.com.

Doi români care au încercat să introducă ilegal în Italia, prin Ungaria, peste 4.000 de exemplare de raci de baltă au fost trimişi în judecată pentru distrugerea naturii, a declarat pentru MTI Gábor Schmidt, purtătorul de cuvânt al Parchetul Judeţului Bács-Kiskun.

Gábor Schmidt a transmis că cei doi bărbaţi au trecut graniţa dintre Ungaria şi România cu un camion, anul trecut, în data de 22 septembrie.

În camion transportau animale vii, scoici şi raci de baltă, cu destinaţia Napoli. Patrula Administraţiei Naţionale Fiscale şi Vamale din Ungaria (NAV) a oprit vehiculul pe autostrada M5, în apropiere de Kecskemét, la un punct de verificare a greutăţii pe osie, iar în spaţiul de marfă al camionului au fost găsiţi 4.000 de raci de baltă, a căror valoare depăşeşte 213 milioane de forinţi (aproximativ 600.000 euro).

Racii de baltă sunt specii protejate în Ungaria. Pentru importul şi transportul acestora este nevoie de autorizaţie de la autorităţile de mediu, iar cei doi bărbaţi nu au putut prezenta un astfel de document.

Racii au fost predaţi, de către inspectorii patrulei, personalului Direcţiei Parcului Naţional Kiskunság, care i-au eliberat în ape curgătoare, corespunzătoare habitatului lor.

Judecătoria Kecskemét se va pronunţa în cazul celor doi inculpaţi, care nu au antecedente penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS