13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn spitalele din SUA sunt mulți pacienţi COVID decât în ianuarie anul trecut

În spitalele din SUA sunt mulți pacienţi COVID decât în ianuarie anul trecut

Omicron împinge spitalizările COVID din Statele Unite către un nou record. Acum sunt mai mulți oameni tratați în unitățile medicale decât în ianuarie anul trecut, când erau înregistrate peste 132.000 de internări, potrivit Reuters.

Statele Unite au anunțat peste un milion de cazuri în doar 24 de ore la începutul săptămânii, iar de atunci în fiecare zi au fost peste 700-800.000 de persoane confirmate cu COVID.

Deficit de cadre în unitaţile medicale din SUA

Unitățile medicale din SUA se confruntă cu un deficit de cadre, provocat de infectarea personalului cu SARS-COV2. 

Situația este atât de dificilă, încât în mai multe regiuni, medicilor pozitivi cu forme ușoare li s-a permis să vină în spitale să trateze bolnavii. În fața situației disperate, spitalele au ajuns să amâne operațiile care nu sunt urgente.

„Vom trece peste asta împreună”, le-a spus președintele Biden americanilor, rugându-i încă o dată să se vaccineze și să respecte recomandările de sănătate cu privire la vaccinări și măști.

„Dacă ești vaccinat și ai făcut și doza booster, ești bine protejat“

Joe Biden: „Dacă ești vaccinat și ai făcut și doza booster, ești bine protejat. Fiți îngrijorați de Omicron, dar nu vă alarmați. Dacă nu sunteți vaccinați, aveți motive să vă alarmați. Mulți dintre voi veți face forme grave. Dacă veți face COVID-19 și nu sunteți vaccinați, unii dintre voi veți muri, veți muri inutil.

Știu că suntem cu toții obosiți și frustrați de pandemie. Următoarele săptămâni vor fi dificile. Pentru numele lui Dumnezeu, vă rog să profitați de ceea ce este disponibil. Vă rog! Vei salva vieți, poate pe a voastră, poate pe cea a copilului. Vă rog să profitați de ceea ce avem”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS