23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn câine și-a salvat stăpânul rănit, conducând poliția la maşina care ieşise de pe şosea

Un câine și-a salvat stăpânul rănit, conducând poliția la maşina care ieşise de pe şosea

-

Gestul unui câine care a condus poliţia la locul accidentului de maşină unde stăpânul lui zăcea rănit şi cu hipotermie a fost salutat marţi în Statele Unite, fiind comparat cu o poveste din seria de filme „Lassie”, scrie Digi24.

Tinsley, o femelă de Ciobănesc German în vârstă de un an, a fost reperată luni seară pe o autostradă la graniţa dintre New Hampshire şi Vermont (nord-estul Statelor Unite), iar şoferii au apelat la forţele de ordine.

Când poliţia a zărit animalul şi a încercat să-l prindă, Tinsley şi-a continuat fuga şi i-a condus în Vermont, unde balustrada fusese ruptă de o camionetă avariată. Stăpânul câinelui şi o altă persoană fuseseră proiectate în afara autovehiculului şi sufereau de hipotermie, scrie Agerpres.

”A devenit rapid evident că Tinsley a condus (poliţia) la locul accidentului şi la răniţi”, au indicat forţele de ordine din New Hampshire pe Facebook.

”Ei au intuit că femela încerca să le arate ceva pentru că aceasta continua să îi ocolească, însă nu a fugit”, a declarat poliţistul Daniel Baldassarre postului local WCVB.

”Într-un fel îi chema să o urmeze, ceea ce ei au făcut şi, spre surprinderea lor, privind dincolo de balustrada avariată, dedesubt, în direcţia în care se uita câinele, cu greu le-a venit să creadă”, a adăugat el.

”Pentru cei care îşi amintesc, pot să compar asta cu o poveste reală din ‘Lassie’, în care oamenii se află în suferinţă, iar câinele merge să caute ajutoare pe care le aduce în locul respectiv”, a adăugat Baldassarre.

În timp ce serviciile de urgenţă acordau primul ajutor răniţilor, câinele ”s-a aşezat calm şi frumos lângă stăpânul ei”, a povestit căpitanul departamentului de pompieri din Hartford, Jack Hedges.

Proprietarul animalului, Cam Laundry, care nu a suferit răni grave, a dat asigurări că Tinsley va fi recompensată pentru inteligenţa şi dăruirea ei. ”Este micul meu înger păzitor”, a declarat el pentru WCVB. ”Este un miracol că a avut inteligenţa să facă aşa ceva”, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A dispărut Monalisa! Adolescenta de 12 ani din Craiova...

Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Craiova au fost...

ȘTIRI GdS