15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn câine a salvat viaţa unui excursionist rănit, stând 13 ore pe el ca să-l încălzească

Un câine a salvat viaţa unui excursionist rănit, stând 13 ore pe el ca să-l încălzească

Un câine a salvat viaţa unui excursionist care a căzut într-o râpă din munţii din Croaţia, întinzându-se deasupra lui pentru a-l încălzi, timp de 13 ore, până la sosirea ajutoarelor, a informat marţi presa croată, citată de Digi24.

Grga Brkic s-a rănit weekendul trecut, după ce a căzut 150 de metri împreună cu câinele vărului său, în Munţii Velebit de pe coasta Mării Adriatice.

Salvatorii au întâmpinat dificultăţi în încercarea de a ajunge la cei doi din cauza zăpezii, a gheţii şi a copacilor rupţi în urma alunecărilor de teren, scrie Agerpres.

„Prietenia şi dragostea dintre om şi câine nu are limite”, a scris Serviciul croat de salvare montană (HGSS) pe Facebook.

În fotografia publicată de salvatori poate fi văzut câinele ghemuit peste victima întinsă pe o targă.

„Acest căţel este un adevărat miracol, bun, simpatic; poate iubeşte oamenii mai mult decât alţi câini”, a declarat proprietarul său pentru cotidianului Jutarnji List.

Trei drumeţi însoţiţi de North, un Malamut de Alaska în vârstă de opt luni, se aflau în coborâre pe o pantă îngheţată la momentul accidentului, care a avut loc în apropierea celui mai înalt vârf al masivului, care atinge aproape de 1.800 de metri deasupra nivelului mării.

„North s-a ghemuit (pe victimă) şi a încălzit-o”, potrivit HGSS.

„Din acest exemplu, putem învăţa cu toţii să avem grijă unii de alţii”, a adăugat serviciul de salvamont.

Câinii din rasa Malamut de Alaska au blana deasă şi sunt recunoscuţi pentru rezistenţa lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS