19.2 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajat al DGASPC Braşov, anchetat pentru că ar fi violat o tânără bolnavă psihic

Angajat al DGASPC Braşov, anchetat pentru că ar fi violat o tânără bolnavă psihic

Poliţiştii din Braşov anunţă, miercuri, că au deschis două dosare penale care vizează presupuse infracţiuni care ar fi avut loc în centre aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Una dintre speţe vizează infracţiunea de viol, suspectat fiind un angajat al unui centru social care ar fi abuzat o tânără bolnavă psihic. Al doilea dosar este pentru infracţiunea de act sexual cu un minor şi are în vedere cazul unei tinere in instituţionalizate, care ar fi gravidă la vârsta de 13 ani. Anunţul privind deschiderea celor două dosare a fost făcut în urma unei postări a unei organizaţii neguvernamentale care militează pentru drepturile omului, informează News.ro.

„Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov în care se va propune soluţie legală la finalizarea cercetărilor”, a transmis, miercuri, IPJ Braşov. 

Dosarul a fost deschis după ce, marţi, Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM), un ONG care militează pentru respectarea drepturilor omului, a publicat pe internet un articol în care susţine că o tânără bolnavă psihic ar fi fost violată de un angajat al centrului din localitatea Hărman, în care femeia este internată. 

„Un angajat al Protecţiei Copilului Braşov (G.V.) acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale, în mod repetat, cu o beneficiară a centrului din Hărman! Tânăra (I.R.) suferă şi de afecţiuni psihiatrice! Angajatul a fost extras de la centrul din Hărman şi mutat la sediul central din Braşov.

Din informaţiile pe care le avem, se pare că angajatul a recunoscut fapta comisă. Ce urmează? Rămâne de văzut!”, au scris reprezentanţii ASUM pe site-ul asociaţiei.

Aceştia au susţinut că l-au contactat pe angajatul învinuit de viol, iar acesta ar fi refuzat să comenteze acuzaţiile. 

La un alt orfelinat din judeţul Braşov, o adolescentă de 13 ani e gravidă în luna a treia

„De asemenea, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Rupea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt”, a mai transmis, miercuri, Poliţia judeţeană Braşov.

Acest dosar a fost deschis tot în urma informaţiilor făcute publice de Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere.

„Un alt caz şocant avem la Orfelinatul din Rupea! Aici, o tânără în vârstă de 13 ani este însărcinată în luna a treia!”, au scris reprezentanţii ASUM. 

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al DGASPC Braşov, Lidia Mailat, a declarat pentru News.ro că instituţia a depus sesizări la Poliţie cu privire la cele două cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS