16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNou record de infectări Covid în Marea Britanie

Nou record de infectări Covid în Marea Britanie

Marea Britanie a înregistrat marți pentru prima dată peste 200.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus, un nou record atins pe măsură ce presiunea se intensifică asupra spitalelor, informează Hotnews.

Potrivit cifrelor publicate de guvern, în 24 de ore au fost identificate 218.724 de teste pozitive. Țara, una dintre cele mai îndoliate din Europa, cu 148.941 de morți, a numărat 48 de decese, marți.

Peste 14.000 de persoane au fost spitalizate cu Covid-19 marți, inclusiv aproape 2.000 de noi internări.

Spitalizările rămân mult mai puțin masive decât în ​​timpul valurilor din iarna trecută. Numărul de pacienți care au nevoie de ventilare și decesele sunt în creștere ușoară până acum.

Cu toate acestea, creșterea numărului de cazuri legate de varianta foarte contagioasă Omicron provoacă disfuncționalități în mai multe sectoare, în special în sectorul sănătății.

Cel puțin șase spitale au declarat marți „incidente critice”, ceea ce înseamnă că situația ar putea afecta îngrijirea prioritară.

Luni, premierul Boris Johnson a avertizat că presiunea asupra serviciului de sănătate publică și a spitalelor va fi „considerabilă în următoarele două săptămâni și, posibil, mai mult”.

Cu toate acestea, el a exclus deocamdată să impună noi restricții pe lângă munca la distanță și purtarea măștii deja existente, bazându-se pe screening și pe o campanie masivă de vaccinare maraton care, potrivit acestuia, a făcut posibilă administrarea unei doze la 76% dintre adulţi.

Lipsa personalului afectează și revenirea la școală după vacanța de marți în Anglia, unde guvernul și-a reînnoit apelul pentru ca profesorii pensionați să vină ca întăriri.

Recuperarea ridică, de asemenea, temeri de o creștere suplimentară a contaminării. Pentru a evita răspândirea coronavirusului, elevii de gimnaziu și liceu sunt testați în unitățile lor și trebuie să poarte măști în clasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS