24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă a poliției în cazul banilor furați din taxele de parcare în stațiunea Straja

Anchetă a poliției în cazul banilor furați din taxele de parcare în stațiunea Straja

Poliţiştii din municipiul Lupeni s-au autosesizat şi au început o anchetă în cazul angajaţilor surprinşi de camerele video ale Primăriei Lupeni că ar fi luat din banii încasaţi de la turiştii care foloseau parcările de la urcarea în staţiunea Straja, a informat IPJ Hunedoara, citat de Agerpres.

Decizia survine după ce primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă, a prezentat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini în care angajaţi ai parcărilor din Straja şi-ar fi însuşit o parte din taxele plătite de cei care şi-au lăsat maşinile în locurile special amenajate de primărie.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Lupeni s-au autosesizat din oficiu cu privire la apariţia unor imagini pe platforma unei reţele de socializare, precum că angajaţii de la punctele de taxare ale parcării aferente staţiunii Straja sustrag sume de bani din încasări. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare, urmând a se efectua cercetări în vederea identificării autorilor şi luarea măsurilor legale ce se impun”, a precizat joi IPJ Hunedoara.

Și primăria face anchetă

La rândul său, Primăria Lupeni a început o anchetă internă după ce s-a constatat că unii angajaţi ai parcărilor ce deservesc staţiunea Straja şi-ar fi însuşit o parte din încasările obţinute de la turişti pentru tichetele de parcare, a anunţat primarul municipiului, Lucian Resmeriţă.

Cercetarea disciplinară a suspecţilor a început după ce reprezentanţii primăriei au analizat înregistrările camerelor video montate în încăperile de la barierele situate la intrarea în parcări.

Primarul s-a adresat, deopotrivă, şi turiştilor, pe care i-a rugat să solicite bon fiscal după scanarea tichetului de parcare.

Turiştii care vin în Straja au la dispoziţie aproximativ 300 de locuri de locuri de parcare ce au fost construite în imediata vecinătate a staţiei de plecare a telegondolei care urcă în staţiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS