23.6 C
Craiova
duminică, 26 iunie, 2022
Știri de ultima orăActualitateZeci de angajaţi ai unei secţii ATI dintr-un spital spaniol, infestaţi cu SARS-CoV-2 după o petrecere de Crăciun

Zeci de angajaţi ai unei secţii ATI dintr-un spital spaniol, infestaţi cu SARS-CoV-2 după o petrecere de Crăciun

68 medici şi infirmiere care lucrează în secţia de terapie intensivă a unui spital din Spania au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, după ce au participat la o petrecere de Crăciun, anunță Agerpres, care citează Reuters. Angajații lucrau la Spitalul Universitar Regional din Malaga, a precizat Guvernul regional din Andaluzia.

Autorităţile sanitare spaniole spun că investighează în continuare sursa acestor infectări, dar au adăugat că toţi cei 68 de angajaţi medicali infectaţi au participat la o petrecere de Crăciun organizată pe 1 decembrie, la care au fost prezente 173 de persoane.

Toţi cei care au contractat COVID-19 au prezentat teste antigen cu rezultat negativ sau dovada vaccinării cu doze de supra-rapel („booster”) înainte de a participa la petrecere, au dezvăluit autorităţile sanitare spaniole.

Persoanele testate pozitiv prezintă simptome uşoare

O altă posibilă sursă a focarului de COVID-19 ar putea fi o masă festivă organizată pentru angajaţii acelui spital. Persoanele testate pozitiv prezintă simptome uşoare.

Autorităţile medicale din Andaluzia le-au recomandat angajaţilor din spitalele private şi din cele publice să nu participe la petreceri de Crăciun.

Patru cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în Insulele Baleare

Patru cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în Insulele Baleare, au raportat autorităţile medicale spaniole.

Un bărbat s-a întors recent în Insulele Baleare şi a infectat doi membri ai familiei sale, iar cea de-a patra persoană infectată cu varianta Omicron a sosit recent în Spania după o călătorie în Africa de Sud.

Spania a confirmat până în prezent un total de nouă cazuri de infectare cu varianta Omicron, potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Sunday Times: Prințul Charles a acceptat o valiză cu...

Prințul Charles a acceptat o valiză cu un milion...

ȘTIRI GdS