14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞase afgani care au trecut graniţa ilegal din Serbia, depistaţi într-o maşină

Şase afgani care au trecut graniţa ilegal din Serbia, depistaţi într-o maşină

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Cruceni au depistat şase cetăţeni afgani într-un autovehicul condus de un cetăţean român, în apropiere de graniţa cu Serbia, informează Agerpres.

Migranţii au fost depistaţi în timpul unei acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara într-un comunicat transmis, luni.

„În data de 05.12.2021, poliţiştii de frontieră (…) au oprit pentru verificări, pe raza localităţii de frontieră Giulvăz, judeţul Timiş, un autovehicul condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat s-a constatat ca în interior se aflau, în calitate de pasageri, şase cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului”, se precizează în comunicat

În urma verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni afgani cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani, care au trecut ilegal din Serbia în România pe jos, pe la frontiera verde. Şoferul, în vârstă de 51 ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei şase cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat în cazul celor şase cetăţeni străini. Şoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS