19.5 C
Craiova
marți, 17 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateDoi germani au încercat să scoată din Columbia 300 de păienjeni, gândaci, scorpioni și tarantule

Doi germani au încercat să scoată din Columbia 300 de păienjeni, gândaci, scorpioni și tarantule

-

Sute de păienjeni și insecte au fost confiscate joi de autoritățile columbiene, după ce au fost găsite în bagajele a doi cetățeni germani care se întorceau în Europa, informează Digi24.

Un comunicat al Autorității de mediu din Bogota a anuntat confiscarea a cel puțin 232 de tarantule, 67 de gândaci, nouă ouă de păienjeni și un scorpion cu șapte pui pe aeroportul El Dorado.

Exemplarele erau păstrate în aproximativ 200 de containere de plastic ascunse într-o valiză, se mai arată în comunicat.

Cei doi cetățeni germani au fost reținuți și urmează să fie puși sub acuzare. Aceștia au declarat că transportau insectele în Germania în scopuri academice, însă nu aveau permisele necesare pentru a le captura și transporta.

Carolina Urrutia, secretarul de Mediu din Bogota, a declarat că și persoanele care intenționează să folosească animalele sălbatice în scopuri științifice au nevoie de permisiunea autorităților pentru a le scoate din țară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:25

Craiovean prins de trei ori băut la volan, în...

Poliţiştii de la Secţia 2 Craiova au dispus reţinerea unui bărbat de 52 de ani, care a fost depistat conducând băut de trei ori, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. În plus, bărbatul avea permisul anulat. Asta pentru că, în urmă cu aproape trei ani, a fost condamnat pentru conducere sub influanţa alcoolului şi cu permisul suspendat. A primit o pedeapsă de un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare.

ȘTIRI GdS