14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoţia celebrului traficant de droguri El Chapo, condamnată la trei ani de închisoare

Soţia celebrului traficant de droguri El Chapo, condamnată la trei ani de închisoare

Emma Coronel Aispuro, soţia celebrului lord al drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzmán, şi-a primit sentinţa. Fosta regină a frumuseţii, în vârstă de 32 de ani, va sta după gratii trei ani şi are de plătit 1,5 milioane de dolari pentru implicarea sa în afacerile cartelului Sinaloa. De asemenea, Emma Coronel a fost judecată şi pentru ajutorul oferit soţului său, la evadarea din închisoare, informează Observatornews.

Emma Coronel Aispuro, soţia celebrului lord al drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzmán, a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru rolul său în administrarea cartelului Sinaloa.

Femeia, în vârstă de 32 de ani, şi-a recunoscut implicarea în afacerile ilegale cu droguri şi a pledat vinovată în luna iunie.

De asemenea, Emma Coronel a admis că şi-a ajutat soţul să fugă din Mexic, unde era închis.

Cu toate că se confruntă cu acuzaţii grave, care ar fi putut să o ţină după gratii pentru tot restul vieţii, procurorii din Statele Unite au convenit asupra unei pedepse reduse, întrucât inculpata a dat semne de regret pentru faptele sale.

Soţul ei, Joaquin „El Chapo” Guzmán, de 64 de ani, se află în prezent în Colorado, unde execută pedeapsa pe viaţă.

Marţi, la Tribunalul din Washington, judecătorul Rudolph Contreras a condamnat-o la trei ani de închisoare, solicitând şi plata sumei de 1,5 milioane de dolari. În plus, după ispăşirea pedepsei, Emma Coronel va fi monitorizată timp de alţi patru ani. Rudolph Contreras i-a urat noroc pe viitor, precizând că speră să-şi crească fiicele „într-un alt mediu decât cel experimentat până acum”.

Fosta regină a frumuseții, implicată activ în activitățile soțului

Potrivit documentelor judiciare, citate de BBC, Emma Coronel Aispuro, fostă regină a frumuseţii, a conspirat cu soţul ei şi cu alţi membri ai cartelului Sinaloa în activităţi ilicite de trafic de droguri – între care cocaină, heroină, metamfetamine şi marijuana – pe teritoriul Statelor Unite.

Autorităţile cred că Emma Coronel Aispuro a jucat un rol esenţial în evadarea lui El Chapo din închisoarea de maximă securitate unde era deţinut.

Guzmán a fugit în 2015, după ce soţia sa cumpărase terenul din apropierea penitenciarului. Astfel, faimosul traficant a reuşit să scape printr-un tunel, folosindu-se şi de conductele de aerisire, până ce a ajuns la o motocicletă cu care s-a îndepărtat rapid de locul unde îşi ispăşea pedeapsa.

Cine este Emma Coronel Aispuro

Emma Coronel Aispuro are dublă cetăţenie SUA-Mexic.

A participat zilnic la procesul soţului ei din New York, și i-a în rămas loială, spunând la sfârşitul procesului: „Nu-l cunosc pe soţul meu aşa cum încearcă să-l prezinte autoritățile. Îl admir ca persoana pe care am cunoscut-o şi cea cu care m-am căsătorit.”

Emma Coronel s-a născut în Santa Clara, California și este fiica lui Ines Coronel Barreras, unul dintre locotenenții lui El Chapo. A crescut în „Triunghiul de Aur” din Sierra Madre din Mexic și s-ar fi întâlnit cu Guzmán la un festival local. Pe atunci avea 17 ani, iar Guzmán 51.

Cuplul are două fiice gemene în vârstă de zece ani.

El Chapo, considerat cel mai puternic narcotraficant din lume

Cofondator al cartelului Sinaloa, El Chapo a fost considerat drept cel mai puternic narcotraficant din lume. În iulie 2019, a fost condamnat la închisoare pe viaţă de un tribunal din Brooklyn pentru că a adus în SUA cel puţin 1.200 de tone de cocaină, de-a lungul unui sfert de secol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS