16.8 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateBioNTech a început să lucreze la un vaccin contra variantei Omicron

BioNTech a început să lucreze la un vaccin contra variantei Omicron

BioNTech a anunțat astăzi că a început să lucreze la un vaccin adaptat la Omicron, noua variantă îngrijorătoare a coronavirusului detectată în Africa de Sud. Nu este încă foarte clar dacă va trebui să refacă actualul său vaccin contra Covid-19, transmite Reuters.

Dezvoltarea unui vaccin adaptat face parte din procedura standard a companiei pentru noile variante, a precizat, într-un comunicat, BioNTech, care produce vaccinuri împreună cu Pfizer. „Primii pași ai dezvoltării unui potențial nou vaccin se suprapun cu cercetările necesare pentru a evalua dacă va fi nevoie de un nou vaccin”, a adăugat aceasta.

Varianta Omicron comportă un risc global foarte ridicat de recrudescență, a avertizat luni OMS, în timp ce mai multe țări au raportat cazuri, ceea ce a determinat închiderea mai multor frontiere.

BioNTech declarase vineri că așteaptă mai multe date de laborator în următoarele două săptămâni pentru a stabili dacă este nevoie de un vaccin specific Omicron.
Rivala Moderna a anunțat că lucrează deja la o reproiectare a vaccinului său COVID-19 pentru viitoarele vaccinuri de rapel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Sorana Cîrstea, de nerecunoscut la Strasbourg! Românca a pierdut...

Sorana Cîrstea (32 ani, 27 WTA) a fost eliminată...

ȘTIRI GdS