20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvionul care îi va repatria pe românii blocați în Africa de Sud a decolat în cursul nopții

Avionul care îi va repatria pe românii blocați în Africa de Sud a decolat în cursul nopții

Un avion a plecat, în noaptea de duminică spre luni, spre Africa de Sud, de unde îi va aduce acasă pe campionii naționali la rugby și pe alți cetățeni români, blocați după ce Uniunea Europeană a anulat zborurile spre această zonă a lumii. 

Ministerul de Externe a anunțat că sunt 39 de români care vor fi repatriați cu această cursă specială. Alături de aceștia, în aeronava TAROM vor primi locuri și alți cetățeni europeni, potrivit Digi24.

Avionul, care are trei echipaje, ar urma să ajungă înapoi, în țară, marți dimineață.

UE a suspendat legăturile aeriene cu 8 țări din sudul Africii

Uniunea Europeană a suspendat legăturile aeriene cu 8 țări din sudul Africii din cauza temerilor legate de noua variantă a coronavirusului.

Marius Popescu, purtător de cuvânt al TAROM, a precizat: „Va efectua escală la Mombasa în Kenya, unde va rămâne 12 ore. Ulterior, un alt echipaj va prelua această aeronavă și va decola către Johannesburg, Africa de Sud.

Vorbim de o aeronavă cu 116 locuri. Doar 90 de locuri vor fi ocupate ca această aeronavă să zboare cât mai mult. Vorbim de 90 de pasageri, peste 50 de pasageri vor fi europeni. Cetățenii europeni vor fi redistribuiți în funcție de necesitățile scontate.

Misiunea noastră este aceea de a ajunge în Africa de Sud, de a prelua cetățenii români și pe ceilalți pasageri și de a-i aduce în siguranță acasă. Acest zbor sigur va avea loc cu aceste trei echipaje”.

Ministerul de Externe le-a cerut cetățenilor români care se află în Africa de Sud să contacteze autoritățile române

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a anunțat duminică, la Digi24, că în Africa Sud sunt 39 de cetățeni români care trebuie repatriați, datele modificându-se față de cele transmise inițial. Ministerul de Externe le-a cerut și celorlalți cetățeni români care se află în Africa de Sud să contacteze autoritățile române, dacă vor să părăsească țara.

MAE le recomandă cetățenilor români aflați în statele afectate de noua variantă de coronavirus să mențină legătura cu companiile aeriene, operatorii de turism, precum și cu misiunile diplomatice și consulare ale României din zonă, în vederea identificării unor alternative de revenire în România, dacă situația o impune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS