11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul Concurenței investighează două firme de asigurări din zona service-uri auto

Consiliul Concurenței investighează două firme de asigurări din zona service-uri auto

Două firme sunt suspectate de Consiliul Concurenței că s-au înteles pentru anumite tarife și reduceri.

Consiliul Concurenței a anunțat joi declanșarea unei noi investigații privind o posibilă încălcare a legislației în domeniul concurenței de către Auto Italia Impex și Uniqa Asigurări. Autoritatea susține că are indicii că toate aceste firme și-ar fi coordonat comportamentul având ca scop stabilirea tarifelor, discounturilor și a altor condiții de tranzacționare pe piața serviciilor de întreținere și reparare a autovehiculelor din România.

Auto Italia este importatorul oficial în România al brandurilor Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Fiat Professional, Abarth și Maserati.

Potrivit informațiilor transmise de Consiliul Concurenței – 27 dintre firmele de reparaţii autorizate din reţeaua Auto Italia şi UNIQA Asigurări s-au înțeles pentru anumite tarife, discounturi condiţii de tranzacţionare pe piaţa serviciilor de întreţinere şi reparare a autovehiculelor din România.

Consiliul Concurenței a ridicat mai multe documente de la sediilor celor companiilor vizate de investigație. Companiile riscă aemnzi de până la 10 la sută din cifra de afaceri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS