-1.4 C
Craiova
vineri, 21 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateConsiliul Concurenței investighează două firme de asigurări din zona service-uri auto

Consiliul Concurenței investighează două firme de asigurări din zona service-uri auto

Două firme sunt suspectate de Consiliul Concurenței că s-au înteles pentru anumite tarife și reduceri.

Consiliul Concurenței a anunțat joi declanșarea unei noi investigații privind o posibilă încălcare a legislației în domeniul concurenței de către Auto Italia Impex și Uniqa Asigurări. Autoritatea susține că are indicii că toate aceste firme și-ar fi coordonat comportamentul având ca scop stabilirea tarifelor, discounturilor și a altor condiții de tranzacționare pe piața serviciilor de întreținere și reparare a autovehiculelor din România.

Auto Italia este importatorul oficial în România al brandurilor Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Fiat Professional, Abarth și Maserati.

Potrivit informațiilor transmise de Consiliul Concurenței – 27 dintre firmele de reparaţii autorizate din reţeaua Auto Italia şi UNIQA Asigurări s-au înțeles pentru anumite tarife, discounturi condiţii de tranzacţionare pe piaţa serviciilor de întreţinere şi reparare a autovehiculelor din România.

Consiliul Concurenței a ridicat mai multe documente de la sediilor celor companiilor vizate de investigație. Companiile riscă aemnzi de până la 10 la sută din cifra de afaceri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Băiat de 11 ani, rănit într-un accident rutier la...

Un băiat în vârstă de 11ani a fost rănit...

ȘTIRI GdS