-2.8 C
Craiova
luni, 24 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateItalia anunță că va micșora perioada dintre vaccinarea cu doza 2 și cea cu doza 3

Italia anunță că va micșora perioada dintre vaccinarea cu doza 2 și cea cu doza 3

Italia anunță că va micșora perioada dintre vaccinarea cu doza 2 și cea cu doza 3 la cinci luni, de la șase. Italienii vaccinați cu schemă completă vor putea face doza a treia după cinci luni de la doza a doua, conform ministrului sănătății italian, Roberto Speranza.

Doza a treia este crucială pentru a ne proteja pe noi şi pe cei din jurul nostru (…) Doza booster se va putea administra după cinci luni de la vaccinarea cu schema completă”, a scris ministrul pe Facebook.

Aproximativ 87% dintre italienii cu vârste de peste 12 ani s-au vaccinat cu cel puțin o doză

Aproximativ 87% dintre italienii cu vârste de peste 12 ani s-au vaccinat cu cel puțin o doză, iar 84,63% sunt imunizați cu schema completă de vaccinare. Cu toate acestea, în ultimele zile numărul cazurilor a crescut, la fel ca în restul Europei, iar guvernul analizează cum să controleze răspândirea virusului mai ales în perspectiva sărbătorilor de iarnă.

Certificatul verde, doar pentru persoanele care nu sunt vaccinate anti-coronavirus

Massimiliano Fedriga, preşedintele regiunii Friuli Venezia Giulia şi al Conferinţei Regiunilor, a cerut, luni, executivului să nu mai elibereze certificatul verde persoanelor care nu sunt vaccinate anti-coronavirus, conform EFE, citat de Agerpres.

De asemenea Fedriga a cerut, în numele restului autorităţilor regionale, să fie controlaţi cetăţenii care vin în Italia din ţări cu număr mare de îmbolnăviri şi cu rată scăzută de vaccinare. Toate acestea, pentru a evita un lockdown care ar afecta din nou economia, a declarat oficialul italian.

Italia a înregistrat în total 5 milioane de îmbolnăviri, de la declanşarea pandemiei în februarie 2020, şi 133.000 de decese din cauza Covid-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pe 24 ianuarie se închide circulația în centrul Craiovei

Primăria Municipiului Craiova a anunţăat închiderea circulaţiei rutiere pe...

ȘTIRI GdS