5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUngaria impune vaccinarea cu a treia doză angajaților din sănătate

Ungaria impune vaccinarea cu a treia doză angajaților din sănătate

Ungaria va face obligatorie vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 pentru toți angajații din domeniul sănătății și va impune purtarea măștii de protecție în majoritatea spațiilor închise începând de sâmbătă, a anunțat, joi, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, informează Observatornews.

Gergely Gulyas a spus, într-un briefing de presă, că doar vaccinurile pot oferi protecție împotriva coronavirusului, pe măsură ce numărul cazurilor noi de infectare devine tot mai mare.

„Sfatul guvernului este ca toată lumea să primească rapelul (cu a treia doză – n.r.), care se va putea face la patru luni după a doua doză”, a precizat Gulyas.

Ungaria a raportat joi 10.767 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, cel mai mare număr zilnic de la sfârșitul lunii martie și până acum, iar 131 de persoane au murit din cauza virusului în ultimele 24 de ore.

Numărul zilnic de noi infectări din Ungaria se apropie de vârful de 11.265, atins în timpul celui de-al treilea val al pandemiei.

Rata de vaccinare în Ungaria, sub media Uniunii Europene

În Ungaria nu există măsuri restrictive importante pentru a preveni răspândirea coronavirusului, iar rata de vaccinare împotriva Covid-19 este sub media Uniunii Europene. Însă creșterea constantă a numărului de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 a determinat Colegiul Medicilor din Ungaria să solicite miercuri introducerea unor măsuri stricte.

Colegiul Medicilor a cerut interzicerea evenimentelor cu public numeros și introducerea obligativității măștilor de protecție în spațiile închise, dar și condiționarea accesului în restaurante, teatre și cinematografe de prezentarea certificatului COVID.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS