16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAntivacciniști care s-au inoculat contra COVID încearcă să „anuleze” vaccinul făcând băi cu borax

Antivacciniști care s-au inoculat contra COVID încearcă să „anuleze” vaccinul făcând băi cu borax

Persoane care nu cred în beneficiile vaccinului împotriva COVID-19, dar care s-au inoculat fie din cauza obligativității impuse de autorități sau angajator, fie datorită unor regului de sănătate publică implementate de oficiali, încearcă să se „detoxifice” făcând băi cu borax, după ce o înregistrare video recentă susținea că acestea pot elimina efectele vaccinurilor, potrivit G4media.

  • Boraxul („boratul de sodiu”, „diborat de sodiu decahidrat”) este un mineral din clasa boraților. Boraxul apare în natură sub formă cristalină sau masivă, asemănător anhidritului, gipsului sau sării geme. Boraxul ia naștere prin secarea prin uscare a lacurilor sărate, care sunt numite și lacuri de borax. Mineralul mai poate lua naștere prin sedimentare, sau mai poate fi întâlnit în coșurile vulcanilor.

Experții medicali atrag însă atenția asupra acestui tratament controversat, promovat prin intermediul rețelelor de socializare, afirmând că el „nu va anula vaccinul împotriva coronavirusului” și că, „odată ce o persoană este vaccinată, nu există cale de întoarcere.”

Un sfat controversat

Într-un videoclip postat pe platforma TikTok, și care a avut sute de mii de vizualizări, osteopata Carrie Madej din statul american Georgia a afirmat că o baie care conține bicarbonat de sodiu, săruri Epsom și agentul de curățare borax – folosit la curățarea metalelor, precum și în farmacii, cosmetică etc – va „detoxifia vaccinul” în cazul oricărei persoane care a fost inoculată împotriva coronavirusului.

„Soluția ei? O baie cu bicarbonat de sodiu pentru radiații și sare Epsom pentru otrăvuri,” a scris reporterul NBC Ben Collins pe Twitter. „Apoi, spune ea, adăugați borax pentru a curăța nanotehnologiile. (Nu faceți asta)”.

Citește întreaga știre pe G4media.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS