21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoaliţia PNL-PSD-UDMR va merge cu o propunere de premier la Cotroceni

Coaliţia PNL-PSD-UDMR va merge cu o propunere de premier la Cotroceni

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, miercuri, la sediul partidului, că în urma negocierilor, cele trei partide, PNL, PSD şi UDMR vor merge cu o propunere de premier la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, el exprimându-şi speranţa că noul Executiv va primi votul Parlamentului săptămâna viitoare. Cîţu mai spune că se conturează două noi ministere, unul pe partea de antreprenoriat şi mediul de afaceri şi unul pe partea socială.

Întrebat dacă cele trei partide care negociază în acete zile vor veni cu o propunere de premier, Cîţu a spus: ”Vom găsi o soluţie între noi şi vom merge la consultări”, el arătând că preşedintele Klaus Iohannis va avea pe masă această propunere înainte de a desemna premierul.

Despre structura viitorului Executiv, preşedintele PNL a spus că sunt mai multe variante în discuţie. ”Ştim în acest moment că vor mai fi două ministere, noi vrem să fie un minister care să se ocupe de mediul de afaceri, antreprenoriat şi va fi şi altul pe partea socială”, a spus Cîţu, întrerbat dacă se ia în calcul să se înfiinţeze un Minister al Familiei, pe lângă MInisterul Muncii. 

Cîţu a declarat că speră ca până duminică să avem deja numele premierului şi ministerele împărţite şi săptămâna viitoare votul în Parlament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS