2.3 C
Craiova
duminică, 4 decembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitatePelerini români, cu certificate verzi false, ar fi provocat un focar Covid pe Muntele Athos

Pelerini români, cu certificate verzi false, ar fi provocat un focar Covid pe Muntele Athos

Doi călugări dintr-o mănăstire de pe Muntele Athos au murit de COVID-19, la câteva zile distanţă, iar alţi trei sunt internaţi, în stare gravă. Potrivit unor surse citate de presa din Grecia, autorităţile iau în calcul ipoteza potrivit căreia focarul ar fi izbucnit din cauza unor pelerini români, cu certificate verzi falsificate, informează Observatornews.

Decesul unui monah, în vârstă de 59 de ani, de la Schitul Agia Anna, a fost anunţat la câteva zile după moartea unui alt călugăr, ambii fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Aceştia erau nevaccinaţi, iar boala i-a răpus fulgerător, după ce fuseseră intubaţi, relatează presa locală din Grecia. Potrivit MEGA, unul dintre călugări îşi exprimase dorinţa de a primi serul împotriva coronavirusului, dar nu a mai apucat să se vaccineze.

Pelerini români cu certificate verzi false, pe Muntele Athos

Conform protothema.gr, alţi trei călugări de pe Muntele Athos bolnavi de COVID se luptă să supravieţuiască, starea lor fiind critică. Nici aceştia nu sunt vaccinaţi.

O serie de informaţii luate în calcul de autorităţi arată că focarul ar fi izbucnit din cauza pelerinilor din zona balcanică, mai ales din România, care au vizitat mănăstirile în baza unor certificate de vaccinare falsificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS