13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Scene incredibile în Grecia: Pompierii, atacați cu gaze lacrimogene și arestați

(VIDEO) Scene incredibile în Grecia: Pompierii, atacați cu gaze lacrimogene și arestați

-

Polițiștii greci i-au atacat pe pompierii sezonieri strânși în fața Ministerului pentru urgența climatică și protecție civilă din Atena pentru a protesta față de condițiile de muncă, relatează Euractiv.

„Astăzi este ultima zi a sezonului de incendii. Aceasta a fost una dintre cele mai rele veri, cu peste 1.500 de milioane de acri de pământ pârjolit. De mâine, 2.500 de pompieri sezonieri vor depune cerere de șomaj pentru 399 de dolari timp de trei luni”, a anunțat vineri Asociația Pompierilor Sezonieri într-un comunicat remis presei.

„Lipsa completă de apreciere a luat acum locul comentariilor entuziaste, mulțumirii și promisiunilor de recrutare în Brigada de pompieri din timpul verii. Guvernul își întoarce din nou spatele muncitorilor cu contract temporar, în special pompierilor, în pofida faptului că există peste 4.000 de posturi vacante în serviciul de pompieri”, a adăugat asociația.

Polițiștii greci au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă împotriva pompierilor care protestau. Imaginile au șocat opinia publică din Grecia, mai ales că guvernul i-a descris drept „eroi„ în timpul incendiilor de vegetație devastatoare din timpul verii.

Ekathimerini relatează că în jur de 2.000 de pompieri sezonieri din întreaga Grecia au participat la protest și că poliția a efectuat 5 arestări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dr. Simona Frăsie, o poveste de film: Medicina, o...

“Ce vrei să te faci când vei fi mare?”...

ȘTIRI GdS