14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi restricții în Republica Moldova: nunțile, botezurile și petrecerile, interzise total

Noi restricții în Republica Moldova: nunțile, botezurile și petrecerile, interzise total

Republica Moldova aplică din nou restricții în ceea ce privește evenimentele organizate cu multe persoane în interior, astfel că evenimentele private, precum nunți, botezuri, mese de pomenire sau alte mesele festive, sunt total interzise, potrivit unei hotărâri a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică care a intrat în vigoare de luni.

Hotărârea CNESP mai prevede că admiterea beneficiarilor în instituțiile socio-medicale, instituțiile de reabilitare, recuperare și balneosanatoriale se va mai face doar în baza unui test COVID-19, indiferent de statutul de vaccinare. Autoritățile anunță că, în acest sens, poate fi prezentat un test rapid de diagnostic, valabil 48 ore, sau test PCR, valabil 72 ore, potrivit G4Media.ro.

Organizarea evenimentelor private era permisă cu participarea a cel mult 50 de persoane

Anterior acestei decizii intrate în vigoare luni, organizarea evenimentelor private era permisă cu participarea a cel mult 50 de persoane în spații interioare sau a 100 de persoane în spații exterioare.

Republica Moldova este și ea lovită de un val epidemiologic puternic de COVID-19. În medie, Republica Moldova a înregristrat zilnic în ultima săptămâni peste 1.500 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 și aproximativ 40-50 de decese în fiecare zi.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova ajuns la 345.964 de la începutul pandemiei în martie 2020, iar bilanțul morților a ajuns la 8.099.

Restricțiile de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, acestea rămân neschimbate

În ceea ce privește restricțiile de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, acestea rămân neschimbate. Cetățenii străini care doresc să intre în Republica Moldova trebuie să prezinte fie un test PCR negativ valalbil 72 de ore, sau certificatul COVI-19, în format electronic, care atestă vaccinarea cu ambele doze de vaccin (după caz).

De asemenea, aceștia mai pot prezenta concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au trecut prin infectarea cu COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil 90 zile din data efectuării investigației. În caz contrar, aceștia vor intra în auto-izolare pentru 14 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS