13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘeful IJJ Argeș, repus în funcție de judecători după ce a fost demis în septembrie

Șeful IJJ Argeș, repus în funcție de judecători după ce a fost demis în septembrie

Colonelul Gheorghe Lupescu a fost repus în funcţia de şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Argeş, în baza unei hotărâri judecătoreşti, relatează Agerpres.

„Începând cu data de 29 octombrie, colonel dr. Lupescu Gheorghe a fost repus pe funcţia de inspector-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ‘Basarab I’ Argeş, ca urmare a suspendării de către instanţa de judecată a actului administrativ emis de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, până la soluţionarea definitivă a cauzei”, se arată într-un comunicat transmis joi de IJJ Argeş.

Aceeaşi instituţie anunţa, în luna septembrie, că Gheorghe Lupescu a fost pus la dispoziţia unităţii, după retragerea accesului la informaţii clasificate.

„Începând cu data de 10 septembrie, colonel doctor Lupescu Gheorghe a fost pus la dispoziţia unităţii, ca urmare a retragerii autorizaţiei de acces la informaţii clasificate. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş va fi asigurată de colonel Toma Cezar, prim-adjunct al inspectorului-şef”, preciza Compartimentul informare şi relaţii publice al IJJ Argeş.

Colonelul Lupescu a fost numit inspector-şef al IJJ Argeş în octombrie 2018, după promovarea unui concurs. Din mai 2017, fusese delegat pe aceeaşi funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS