20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele filipinez vrea un milion de oameni vaccinați pe zi

Președintele filipinez vrea un milion de oameni vaccinați pe zi

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat miercuri că oficialii guvernamentali locali vor fi sancţionaţi dacă nu ating ţintele de vaccinare împotriva COVID-19, în contextul în care ţara încearcă să-şi redeschidă economia, informează Digi24.

Filipine, care se confruntă cu una din cele mai grave epidemii de COVID-19 din Asia, a vaccinat până acum cu schema completă ceva mai mult de o treime din cei 77 milioane de locuitori eligibili.

Duterte a afirmat că nu există niciun motiv pentru care numărul zilnic de vaccinări nu poate fi crescut până la cel puţin un milion, de la o medie de 500.000 de când ţara dispune de suficiente stocuri, scrie Agerpres.

„Vedem fisuri în tabloul general al programului nostru de vaccinare. Nu sunt mulţumit ” , a spus el într-o declaraţie difuzată miercuri.

Duterte a avertizat că oficialii locali „care nu îşi îndeplinesc sarcinile şi nu folosesc în cel mai prompt mod dozele pe care le primesc ” vor fi făcuţi răspunzători şi sancţionaţi. El nu a precizat ce fel de sancţiuni are în vedere.

Guvernul filipinez relaxează gradual măsurile antiepidemice, iar miercuri a anunţat că de joi ridică interdicţia de circulaţie pe timp de noapte în regiunea capitalei.

Preşedintele Duterte a cerut poliţiei şi armatei să folosească avioane şi elicoptere pentru a transporta mai rapid vaccinuri în provinciile ţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS