14.4 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateFranța caută zeci de mii de muncitori sezonieri pentru sărbătorile de iarnă

Franța caută zeci de mii de muncitori sezonieri pentru sărbătorile de iarnă

12.000 de posturi sunt disponibile la Amazon, 6.000 în cadrul Poştei franceze iar 2.800 la Fnac-Darty, o mare companie ce comercializează produse culturale, jucării, electronice şi electrocasnice. Toţi marii actori ai comerţului online angajează lucrători sezonieri pentru a putea răspunde cererii din perioada sărbătorilor de sfârşit de an, transmite RFI România.

Urmează Black Friday, Crăciunul, noul an – astfel că noiembrie şi decembrie sunt două luni în care sunt distribuite mai multe colete decât în orice altă perioadă a anului. În plus, pe fondul epidemiei de Covid, mulţi sunt cei care preferă comenzile online pentru a nu intra în contact cu oameni.

În Franţa, compania Amazon recrutează 12.000 de persoane ce vor lucra în centre de triere şi livrare de comenzi, în noiembrie şi decembrie. Noii salariaţi vor trebui să pregătească, să ambaleze, să expedieze, să livreze comenzile.

Iar Poşta franceză, cea care livrează 4 milioane de colete pe zi, în luna decembrie, angajează 6.000 de persoane, pentru ultimele două luni din an. În restul anului, Poşta franceză distribuie între 1,6 milioane şi 2 milioane de colete.

Iar marile lanţuri de magazine caută nou personal atât pentru distribuţie dar şi casieri pentru a lucra direct în magazine.

Există însă sectoare, cum este cazul restaurantelor şi a hotelurilor, în care sunt căutaţi 100.000 de noi salariaţi, dar fără succes. În schimb, sectorul comerţului electronic şi logístică nu se confruntă deloc cu această problemă.

Pe de altă parte, în Franţa există în continuare 5,8 milioane de şomeri.

De altfel, în piaţa muncii, aceste contracte pe termen limitat sunt şi cel mai des oferite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Nu am muncit degeaba! SCM Craiova a tras din...

SCM Craiova și Dunărea Brăila au oferit, miercuri seară,...

ȘTIRI GdS