2.1 C
Craiova
sâmbătă, 4 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateXiaomi va produce în 2024 primele sale mașini electrice

Xiaomi va produce în 2024 primele sale mașini electrice

Xiaomi, companie celebră pentru smartphone-uri, trotinete electrice și aspiratoare, va produce în serie primele sale mașini în semestrul 1 din 2024, spune un director al companiei. Xiaomi a anunțat în acest an un plan de investiții în valoare de 10 miliarde dolari în următorii zece ani pentru dezvoltarea unei game de mașini electrice.

Xiaomi a înființat în septembrie subsidiara sa producătoare de vehicule electrice Xiaomi EV care avea 300 de angajați și era condusă de Lei Jun, CEO al Xiaomi și fondator.

Șefii companiei spuneau atunci că Xiaomi a făcut studii extinse în ultimele cinci luni pentru a decide dacă rentează lansarea unui business de mașini electrice. Răspunsul a fost afirmativ.

Sute de companii chineze vor o parte cât mai mare din cea mai mare piață mondială de electrice. În China este prezentă cu producție și Tesla, dar sunt și alte companii ambițioase, precum BYD, Nio și Xpeng.

Companii chineze mari de tehnologie, precum Huawei și Baidu, s-au asociat cu producători auto pentru a scoate pe piață mașini electrice, fiindcă dezvoltarea unor fabrici de la zero ar fi durat mult timp și ar fi costat enorm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un nou meci excelent, o nouă victorie pentru baschetbaliștii...

Cu cât trec etapele, cu atât baschetbaliștii de la...

ȘTIRI GdS