12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoua Zeelandă și-a vaccinat 2,5% din populație într-o singură zi

Noua Zeelandă și-a vaccinat 2,5% din populație într-o singură zi

Noua Zeelandă și-a vaccinat 2,5% din populație, sâmbătă, în cadrul unui efort larg al guvernului de la Wellington de a accelera campania sa de vaccinare, informează Digi24.

Cu ajutorul unei strategii bine gândite și cu încurajările venite de la prim-ministra Jacinda Ardern, campania de vaccinare din Noua Zeelandă a reușit performanța de a vaccina 2,5% din populația țării într-o singură zi – 124.669 de doze au fost administrate în țara de aproape cinci milioane de locuitori. 

„Ne-am stabilit o țintă și am atins-o, Aotearoa, să mergem mai departe!”, a spus Ardern la un centru de vaccinare, referindu-se la Noua Zeelandă cu numele folosit de Maori.

Noua Zeelandă a fost un exemplu de gestionare bună a pandemiei de coronavirus – țara a controlat transmiterea virusului fără probleme până ce o epidemie provocată de varianta Delta a dus la o creștere serioasă a numărului de cazuri.

Guvernul neo-zeelandez intenționează să adopte o abordare de tipul „a trăi cu Covid”, dar trebuie să grăbească ritmul vaccinării pentru a putea face acest lucru.

41 de noi cazuri au fost raportate sâmbătă, 40 la Auckland, cel mai mare oraș al țării. Metropola se află în lockdown de la jumătatea lui august, în încercarea de a opri transmiterea variantei Delta.

62% dintre neo-zeelandezi sunt vaccinați cu schema completă, iar 83% sunt vaccinați cu cel puțin o doză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS