24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Doliu în Liban după atacul de ieri din Beirut

(VIDEO) Doliu în Liban după atacul de ieri din Beirut

-

Libanul se află în doliu după ce joi cel puţin șase persoane au murit şi peste 30 au fost rănite în timpul unor schimburi de focuri pe străzile capitalei Beirut, potrivit Reuters.

Violențele au izbucnit în momentul în care gruparea Hezbollah şi aliaţii săi manifestau împotriva judecătorului ce investighează explozia de anul trecut din portul Beirut.

Atacurile au avut loc în timpul unei demonstrații organizate de mişcările şiite Hezbollah şi Amal, pentru demiterea judecătorului care se ocupă de ancheta exploziei de anul trecut din portul Beirut. Haosul a izbucnit la limita dintre cartierele creştin şi musulman şiit ale capitalei libaneze și a readus în rândul localnicilor teama confruntărilor din timpul primului război civil încheiat în 1990, după 15 ani de lupte.

Au fost cele mai sângeroase violenţe din Beirut în ultimii 10 ani, a spus ministrul de Interne. Printre atacatori s-ar fi aflat şi lunetişti. Şiiţii dau vina pe Partidul Forţelor Libaneze, creştin, de dreapta, pentru cele întâmplate. Mai multe persoane, printre care un sirian, au fost arestate de armata libaneză, care va continua să patruleze pe străzile capitalei pentru a preveni noi atacuri.

Totodată, Michel Aoun, şeful statului, a promis că vinovaţii vor fi traşi la răspundere.

În ultima vreme, în Liban s-au amplificat tensiunile legate de ancheta asupra exploziei din portul Beirut. Hezbollah şi aliaţii săi cer destituirea judecătorului, pe care îl acuză de partizanat. În schimb, familiile victimelor îl sprijină. Nimeni nu a fost încă tras la răspundere pentru dezastrul din vara anului trecut, în urma căruia peste 200 de oameni şi-au pierdut viaţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiovean prins în flagrant delict când vindea droguri

Un craiovean a fost prins în flagrant delict în...

ȘTIRI GdS