4.5 C
Craiova
marți, 6 decembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateO femeie care şi-a ucis 3 copii imediat după naştere, condamnată la 15 ani de închisoare

O femeie care şi-a ucis 3 copii imediat după naştere, condamnată la 15 ani de închisoare

O femeie din comuna Poiana Negri, judeţul Suceava, acuzată că şi-a ucis trei prunci imediat după ce i-a născut, a fost condamnată de Tribunalul Suceava la 15 ani de închisoare, informează Realitatea.net.

Sentința Tribunalului Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Fapt rar întâlnit, deși vorbim de fapte extrem de grave și de o condamnare la 15 ani de închisoare, femeia este în libertate, fără a avea impusă vreo interdicție de către procurorul criminalist de caz, potrivit monitorulsv.ro.

În vârstă de 39 de ani, Ana Pardău, o femeia cu studii superioare şi care lucra ca ingineră la o multinațională, i-a şocat pe toţi cu faptele sale. Nimeni nu se aştepta ca femeia să recurgă la astfel de gesturi.

Trei copii ucişi în trei ani

Potrivit anchetatorilor, în 2015, femeia a rămas însărcinată cu cel de-al patrulea copil. Nu şi-ar fi informat soţul, iar când sarcina a înaintat, le-ar fi spus prietenilor şi rudelor că are probleme de sănătate şi că trebuie să meargă la medic.

Pe 29 iunie 2016, Ana Pardău a născut un băieţel într-un lighean din baia locuinţei sale. A doua zi, femeia şi-ar fi îngropat copilul în curtea casei.

În 2017, a rămas din nou însărcinată. Şi de această dată ar fi născut pe ascuns în locuinţa sa. La fel ca în 2016, când sarcina a înaintat, femeia le-a spus celor care au întrebat-o dacă este gravidă că are probleme de sănătate.

În ziua de 3 februarie 2018, aflându-se din nou singură la domiciliu, a născut în baie, în cada plină cu apă, un copil de sex masculin, pe care l-a ascuns apoi în casa bătrânească aproximativ 2 săptămâni după care, într-o noapte, l-a îngropat tot în grădina din faţa casei. Cu ocazia percheziţiei efectuate în ziua de 13 august 2019 a fost identificat scheletul acelui nou-născut, fapt care a atestat încă o dată realitatea susţinerilor inculpatei”, susţin procurorii.

Cel de-al treilea prunc a venit pe lumea în 2019. Femeia ar fi născut şi de această dată în baia locuinţei, în timp ce copiii săi se uitau la televizor, iar soţul său se afla la serviciu.

După naştere, mama şi-a pus pruncul într-un sac, pe care l-a legat la gură. Copilul ar fi avut viaţă extrauterină şi ar fi murit asfixiat în sac.

Colegii au anunţat poliţia

De această dată, colegii de serviciu n-au mai crezut-o pe Ana că a fost bolnavă, că a scăpat de burtă în urma unor proceduri medicale, şi au informat poliţia. Aşa a început o anchetă.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au găsit trupul neînsufleţi al ultimului prunc pe care femeia n-a mai apucat să-l îngroape şi osemintele celorlalţi doi copii.

Înainte să înainteze dosarul la instanţă, Ana Pardău a fost supusă unor expertize psihiatrice, care au arătat că femeia a avut un episod depresiv moderat – sever în 2015 şi tulburare de personalitate. Fapta comisă în 2016 ar fi fost comisă cu discernământ diminuat, iar cea din 2018 cu discernământ critic prezent. 

Sentința finală în acest caz urmează să fie dată de Curtea de Apel Suceava, asta dacă inculpata sau procurorii vor face contestație.


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS