6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnde vor fi construite primele cinci parcări supraetajate din Craiova

Unde vor fi construite primele cinci parcări supraetajate din Craiova

Primăria Craiova a demarat procedura de achiziţie a studiului de fezabilitate pentru primele parcări supraetajate. Adminitraţia locală craioveană pune la bătaie 134.226 de lei pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea a cinci parcări supraetajate în diferite zone ale oraşului.

Primăria Craiova intenţionează să construiască primele parcări supraetajate. În acest sens,aceasta a demarat procedura de achiziţie a SF-ului „Amenajări parcări supraetajate în municipiul Craiova”
Autoritatea locală explică de ce este necesară această investiţie:

„Necesitatea investiţiei în parcări supraetajate în municipiul Craiova, rezultă din lipsa locurilor de parcare cât şi din necesitatea reamenajării din punct de vedere urbanistic a zonelor în scopul redării activităţii acestora atât pentru cetăţenii oraşului cât şi pentru dezvoltarea potenţialului turistic al oraşului. Nevoia eliberării părţii carosabile a străzilor de vehicule staţionate se poate rezolva prin realizarea unor parcări colective de medie sau mare capacitate”, se arată în Caietul de sarcini.

Unde apar parcări supraetajate în Craiova

Din câte reiese din anunţul de achiziţie a Sf-ului primele parcări supraetajate în Craiova vor fi pe Calea Bucureşti, la Piaţa Centrală, la Judecătorie şi pe bulevardul Nicolae Romanescu, în zona parcului.


„Primăria Craiova scoate la licitaţie Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii în ceea ce priveşte Amenajare parcări supraetajate în municipiul Craiova.Suprafeţele de teren pe care se doreşte amplasarea de parcări supraetajate sunt:


Calea Bucureşti intersecţie cu strada Horia, amplasamentul este situat în zona de locuinţe colective, având o suprafaţă de 1.500mp.
Zona Judecătoriei, amplasamentul este situat în zona istorică de locuinţe colective, având suprafaţă de 1.000 mp.
Vasile Alecsandri – zona Piaţa Mare, amplasamentul este situat în zona cu funcţiuni complexe de interes public şi servicii de interes general, zona protejată cu monumente şi ansambluri istorice izolate, având suprafaţa de 1000 mp.
Calea Bucureşti – zona Bl.C9-C10, amplasamentul este situat în zona de parcare/circulaţii carosabile, având suprafaţa de 238 mp.
Nicolae Romanescu nr.4A, amplasamentul este situat în zona mixtă de locuinţe cu servicii şi comerţ, zonă de protecţie a monumentului istoric „Parcul Nicolae Romanescu, având suprafaţă de 300mp
„, se menţionează în Caietul de sarcini.

Durata de efectuare a SF-ului este de maxim 60 de zile de la data primirii ordinului de începere a servciilor.

Ce dotări trebuie să aibă parcările supraetajate

Primăria Craiova ar fi vrut o parcare supraetajată pe spaţiul verde din faţa intrării în Parcul „Nicolae Romanescu“
Primăria Craiova ar fi vrut o parcare supraetajată pe spaţiul verde din faţa intrării în Parcul „Nicolae Romanescu“

Parcările supraetajate trebuie să asigure parcarea autoturismelor în condiţii de siguranţă şi fără a încurca circulaţia auto. Acestea vor fi prevăzute cu iluminat, sistem de supraveghere video şi staţie de încărcare autoturisme electrice.
Cele cinci parcări vor fi pe structură de metal cu platforme care pot ridica minim 2.000 de kg, capacitate de ridicare pe platformele superioare şi 3.000 de kg, capacitate de ridicare pe platformele de jos.

Totodată parcările trebuie să fie dotate cu un comutator de oprire de urgenţă, sistem de alarmă, monitorizare video, staţie de încărcare a autovehiculelor electrice şi sistem de drenaj a lichidului.
Parcarea supraetajată va fi echipată cu platforme mobile care se pot deplasa în sus şi jos. De asemenea şi cu platforme mobile care se pot mişca pe orizontală şi verticală. Parcările vor fi dotate şi cu locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi. Tot aici vor fi prevăzute şi locuri de parcare pentru motociclete şi rasteluri pentru biciclete.

O parcare supraterană va fi construită şi în zona Judecătoriei Craiova
O parcare supraterană va fi construită şi în zona Judecătoriei Craiova/foto:arhiva GdS

Alte parcări, alte studii de fezabilitate

Primăria Craiova a demarat şi în trecut procedura de achiziţie a studiului de fezabilitate pentru alte două parcări supraetajate. Una urma să fie construită în zona Parcului „Romanescu”, cea de-a doua la intresecţia străzilor Calea Bucureşti cu Fraţii Goleşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS