8.3 C
Craiova
joi, 19 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateMasca, obligatorie pe stradă în localităţile cu incidența mai mare de 6 la mia de locuitori

Masca, obligatorie pe stradă în localităţile cu incidența mai mare de 6 la mia de locuitori

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență a adoptat joi seară o Hotărâre prin care instituie obligativitatea purtării măștii nu doar în spațiile închise, ci și pe stradă.

Măsura va fi aplicată în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, potrivit Digi24.

Masca, obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise

„Se propune ca în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise”, se arată în Hotărârea CNSU.

În documentul citat se menționează că măsurile din prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Eintracht Frankfurt a câştigat Europa League în dauna lui...

Eintracht Frankfurt a câştigat trofeul Europa League! Gruparea germană...

ȘTIRI GdS