25.6 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateO tânără a încercat să se sinucidă cu 60 de pastile de Paracetamol

O tânără a încercat să se sinucidă cu 60 de pastile de Paracetamol

Medicii Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași au salvat viața unei tinere care săptămâna trecută a încercat să își pună capăt zilelor, înghițind 60 de comprimate de Paracetamol pe fondul unei probleme sentimentale, informează Observatornews.

Tânăra de 24 de ani a ajuns prima dată în Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul „Sf. Spiridon” în stare foarte gravă, în comă. A fost transferată la Spitalul „Parhon” pentru inițierea ședințelor de dializă hepatică, cu scopul de a elimina substanțele toxice din organism, având în vedere că Paracetamolul determină insuficiență hepatică atunci când este administrat în cantități foarte mari, au transmis reprezentanții Spitalului „Parhon”.

A fost internată în stare gravă, cu un bilanț profund alterat și cu afectare hepatică importantă. Din fericire, pacienta și-a revenit aproape complet după două ședințe de dializă hepatică, în momentul de față este conștientă, cooperantă și internată pe Secția de Nefrologie”, a declarat conf.univ.dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog și purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași.

Specialiștii spun că după aceste două ședințe, analizele și funcția hepatică s-au îmbunătățit semnificativ. De asemenea, atrag atenția asupra faptului că în lipsa dializei hepatice nu ar fi supraviețuit. 

„Am vorbit astăzi cu ea și își dorește să nu mai treacă nimeni printr-o asemenea experiență și îi pare rău pentru ce a făcut. În același timp, se bucură că a trecut peste această încercare, iar echipa medicală are această satisfacție: văd că un tânăr care a venit în comă și cu o speranță foarte mică de viață poate să plece fără sechele la domiciliu”, a mai declarat conf. univ. dr. Ionuț Nistor.

În perioada următoare pacienta va avea nevoie și de consiliere psihologică.

Reprezentanții Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” trag un semnal de alarmă cu această ocazie, legat de utilizarea Paracetamolului de către populația generală și de accidentele care pot apărea în momentul în care consumarea acestuia se face necontrolat, în doze nesupravegheate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS