7.8 C
Craiova
duminică, 24 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitate6 morţi şi 70.000 de case inundate de o furtună tropicală în Thailanda

6 morţi şi 70.000 de case inundate de o furtună tropicală în Thailanda

Autoritățile thailandeze au intrat în alertă din cauza unor inundații puternice care au acoperit deja 70.000 de locuințe și au dus la moartea a șase oameni în regiunile centrale și nordice ale țării. În această situație, guvernul a făcut apel la armată pentru a proteja capitala în fața posibilelor inundații, inclusiv siturile istorice și locuințele oamenilor, scrie Digi24.

Furtuna tropicală Dianmu a dus la inundații puternice în 30 de provincii, regiunea centrală a țării fiind cea mai afectată, au anunțat autoritățile thailandeze însărcinate cu prevenția dezastrelor. Nivelul râului Chao Phraya, care traversează capitala Bangkok, a crescut puternic în ultima perioadă. Marți, soldații au făcut bariere din saci de nisip în jurul unor situri istorice pentru a le proteja de inundații.

Autoritățile speră că vor putea evita o situație la fel de catastrofală precum cea din 2011, când o cincime din oraș s-a aflat sub ape și peste 500 de oameni au murit. Administrația metropolitană a orașului anunță că monitorizează fluviul și nivelul apei și că are pregătite bariere pentru a opri un eventual dezastru.

„Îi vom avertiza pe oameni dacă observăm semne că apa crește și că există riscul de inundații”, a spus guvernatorul Bangkok-ului, Aswin Kwanmuang.

Autoritățile au început să facă bariere în jurul băncilor și altor spații financiare din apropierea Thonglor, un district comercial și rezidențial frecventat de emigranți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

București: Peste 22.000 de oameni s-au vaccinat în 48...

Autorităţile anunţă că, de la debutul Maratonului de vaccinare...

ȘTIRI GdS