11.6 C
Craiova
sâmbătă, 16 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateCare sunt cele mai bogate familii ale lumii

Care sunt cele mai bogate familii ale lumii

Cele mai bogate familii ale lumii dețin 1,7 trilioane de dolari.

Lichiditatea abundentă, creșterea piețelor bursiere și adaptarea politicilor fiscale au fost favorabile creșterii averilor. Astfel, cele mai bogate 25 de familii din lume dețin acum 1,7 trilioane de dolari, în creștere de 22% față de acum un an, scrie alephnews.ro.

Cea mai bogată familie din lume, pentru al patrulea an consecutiv

Familia Walton, care deține aproape jumătate din lanțul de retail Walmart Inc., este în fruntea listei pentru al patrulea an consecutiv. Aceasta are o avere netă de 238,2 miliarde de dolari. Averea lor a crescut cu 23 de miliarde de dolari în ultimele 12 luni. Asta în ciuda faptului că familia a vândut acțiuni în valoare de 6 miliarde de dolari din februarie.

Numele noi ale clasamentului sunt Dassaults din Franța, un imperiu de tehnologie și aviație de generația a treia, și Lauder, producătorul cosmeticelor Estee Lauder, din New York.

Averea familiei Hermes a crescut cu 75%

O cădere notabilă este cea a familiei Lee, proprietarii Samsung din Coreea de Sud. Ei au plătit un impozit pe moștenire de 11 miliarde de dolari. Acesta lucru s-a întâmplat după moartea de anul trecut a patriarhului Lee Kun-hee.

La polul opus față de familia Lee se află familia Hermes, a cărei avere a crescut cu 75%, până la 111,6 miliarde de dolari.

Citește și: A mers cu cuțitul la meciul dintre FCU Craiova și FCSB

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Lot de sos de maioneză, retras din magazine din...

Un lot de sos de maioneză este retras din...

ȘTIRI GdS