5.3 C
Craiova
marți, 19 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateUn pompier de 44 de ani, nevaccinat, a murit de COVID

Un pompier de 44 de ani, nevaccinat, a murit de COVID

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a povestit, vineri seară, la Digi24, că a fost sunat în cursul nopții de comandantul pompierilor de la Bistrița, care l-a anunțat despre decesul unui subofițer, de 44 de ani, care nu era vaccinat și care a făcut o formă gravă de COVID. Șeful DSU a recunoscut că rata vaccinării în rândul pompierilor este foarte mică, sub 40 la sută, și a dat vina pe ideile propagate prin social media.

„Este îngrijorător că intră cazuri multe pe Terapie Intensivă zilnic. Avem şi tineri. Azi-noapte am fost sunat de comandantul pompierilor de la Bistriţa să îmi spună de decesul unui subofiţer de 44 de ani, din păcate nevaccinat. Câteva zile la terapie intensivă, intubat, după care, din păcate, decedat. Acestea sunt situaţii cu care ne confruntăm acum”, a declarat Raed Arafat, vorbind despre valul 4 al pandemiei și despre caracteristicile variantei Delta a coronavirusului.

Întrebat despre rata de vaccinare în rândul angajaţilor din sistem, șeful DSU a spus că în cadrul Departamentului pe care îl coordonează, depăşeşte 80 la sută, dar numărul personalului nu e aşa de mare. „Suntem 100 şi ceva de oameni”, a menționat Arafat.

În ceea ce-i privește pe pompieri, ultima evaluare era în jur de 38-39 la sută cel puţin. „E puţin. Şi nu numai la ei, în general avem acest lucru, nu e nimic de ascuns. Discutăm, explicăm”, a recunoscut Raed Arafat.

„Nu am cifră separată pentru SMURD. Pe partea medicală, la UPU, la medici, procentul de vaccinare este mult mai sus. La asistenţi, din păcate, şi la personalul auxiliar este mai scăzută rata de vaccinare”, a mai spus Arafat.

El crede că de vină pentru faptul că cei care lucrează în serviciile pentru situații de urgență s-au vaccinat în număr atât mic, în ciuda riscului la care se expun, sunt anumite idei preluate din media.

„Sunt nişte idei care sunt răspândite printre ei, pe care le-au preluat poate de la social media, poate le-au preluat urmărind televiziunile și unele dezbateri care n-au nicio bază științifică și care le-au afectat decizia, probabil”, a afirmat șeful DSU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

În stare gravă după ce a născut la 17...

O adolescentă de 17 ani, din Gugeşti, județul Vrancea,...

ȘTIRI GdS