1.2 C
Craiova
vineri, 27 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateIon Caramitru va fi înmormântat pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu

Ion Caramitru va fi înmormântat pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu

Ion Caramitru, director al Teatrului Naţional Bucureşti şi preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER), va fi înmormântat, vineri, la Cimitirul Bellu din București.

Maestrul a murit duminica trecută, la vârsta de 79 de ani, internat fiind la Spitalul “Elias” din Capitală.

În drumul spre Cimitirul Bellu, cortegiul cu trupul neînsufleţit se va opri, în jurul orei 12.00, în faţa Teatrului Naţional “I. L. Caragiale”, căruia marele actor i-a dedicat ultimii săi 16 ani de viaţă, pentru un ultim rămas bun.

Ion Caramitru s-a născut în Bucureşti, la 9 martie 1942. A debutat în 1964 pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în “Eminescu”, de Mircea Ştefănescu, regia Sică Alexandrescu.

În 2017, a fost distins cu titlul de Cetăţean de onoare al Capitalei, precum şi cu titlul de ambasador Shakespeare în România, oferit de Consiliul Britanic, cu ocazia Anului Shakespeare – 400.

Tot în anul 2017, preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Ion Caramitru cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, cu prilejul împlinirii vârstei de 75 de ani.

În zilele de 21-22 decembrie 1989 s-a numărat printre conducătorii manifestaţiilor anticomuniste din Bucureşti. La 22 decembrie 1989, în fruntea unei coloane de manifestanţi, a pătruns în clădirea Televiziunii Române, fiind primul care a anunţat pe postul naţional de televiziune înlăturarea dictaturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS