17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvertismentul medicilor legat de Covid-19: „Familii întregi, chiar cu bebeluşi, ajung în spitale, în ultimul stadiu“

Avertismentul medicilor legat de Covid-19: „Familii întregi, chiar cu bebeluşi, ajung în spitale, în ultimul stadiu“

Avertismentul medicilor legat de Covid-19. Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti, spune că secţiile de terapie intensivă COVID-19 din Bucureşti sunt pline non-stop, iar tendinţa este ca la spital să ajungă familii întregi, inclusiv cu bebeluşi de o lună.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, medicii trag un semnal de alarmă cu privire la COVID19: „Nu vă jucaţi cu viaţa voastră sau a familiilor voastre, că o să veniţi într-un moment în care să nu mai putem face nimic pentru voi”.

Potrivit postării, secţiile de terapie intensivă COVID-19 din Bucureşti sunt pline tot timpul. „Mai grav este că, acum, în valul 4, familii întregi, de la bebeluşi de o lună până la adolescenţi de 16-17 ani, împreună cu părinţii lor, au nevoie de internare. Şi cei mai mulţi sunt nevaccinaţi. În ultimele zile au început să vină familii întregi, toţi cu Covid, niciunul nu e vaccinat, nici cei care puteau, nici cei cu factor de risc. Ajung să-şi infecteze toată familia sau se infectează simultan şi ajung la noi internaţi. Avem şi nou născuţi, în jur de 3 – 4 luni. Ajung în ultimul stadiu al bolii. Dacă vin după 8-9 zile şi vin cu insuficientă respiratorie şi ajung direct la ATI, sunt greu de tratat. Dacă măcar ar veni în primele zile ale bolii i-am ajuta mai mult”, spune în mesaj medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului ”Victor Babeş” din Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS