10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Sănătății anunță suplimentarea paturilor ATI COVID

Ministrul Sănătății anunță suplimentarea paturilor ATI COVID

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat sâmbătă că a fost suplimentat ”deja” numărul de paturi de terapie intensivă în unitățile medicale din București pentru pacienţii cu patologie COVID-19. Asta, după ce Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti a spus că secţia de terapie intensivă este plină de aproape o lună, informează Hotnews.

”Deja au fost suplimentate paturile de terapie intensivă. Deja Babeş a cerut şi a primit aviz de la Direcţia de Sănătate Publică pentru suplimentare. Mai mult, Spitalul Universitar de Urgenţă a pus la dispoziţie aproximativ 250 de paturi pentru pacienţi COVID, din care 28 de paturi pentru terapie intensivă şi 20 de paturi pentru terapie intermediară”, a menţionat ministrul Mihăilă.

Ea a spus că „majoritatea spitalelor plurispecializate” au ambele tipuri de circuite: COVID-19 şi non-COVID-19.
„Majoritatea spitalelor care sunt plurispecializate au ambele tipuri de circuite. De asemenea, toate spitalele care au secţii de boli infecţioase, Babeş sau Balş, sau de pneumologie primesc pacienţi infectaţi cu COVID-19”, a afirmat ministrul Ioana Mihăilă, fiind întrebată de presă câte spitale din Bucureşti primesc în prezent pacienţi COVID.

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, a declarat, sâmbătă, că 70% dintre paturile dedicate pacienţilor COVID-19 sunt ocupate, iar secţia de terapie intensivă este plină de aproape o lună.

România a înregistrat 1.568 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanțul epidemic ajungând la 1.104.766, din care pacienți vindecați 1.058.215. Potrivit datelor oficiale publicate sâmbătă, în ultima zi au fost efectuate 16.107 teste RT-PCR și 28.665 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 28 de decese. Numărul pacienților de la Terapie intensivă e de 358.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS