13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProprietarii de terenuri care nu distrug ambrozia, amendaţi de Poliţia Locală

Proprietarii de terenuri care nu distrug ambrozia, amendaţi de Poliţia Locală

Sub sloganul #Ambrozia – un „dușman” al sănătății, poliţiştii locali au desfășurat acțiuni pediodice, punctuale, pentru identificarea terenurilor și a proprietarilor/administratorilor acestora pe care se creşte ambrozie, a anunţat miercuri Poliţia Locală Craiova pe pagina sa de Facebook.

Conform Legii nr. 62/2018 actualizată și a HG nr. 17/2021 de completare a normelor metodologice, polițiștii locali și comisarii Gărzii de Mediu au atribuții și competențe în depistarea, identificarea și sancționarea proprietarilor/administratorilor de terenuri pe care creşte buruiana numită ambrozie și care nu aplică măsurile necesare pentru distrugerea buruienii și evitarea răspândirii acesteia.

În perioada prevăzută de lege pentru verificări, polițiștii locali au identificat 97 de locații pe care se află ambrozie, au emis 97 de somații pentru proprietarii terenurilor, prin care s-a impus măsura de curățare a terenurilor într-un termen concret stabilit, din care 86 de proprietari s-au conformat, iar 11 proprietari au primit sancțiunile contravenționale prevazute de lege.

În urma acestor măsuri, toți cei 97 de proprietari au curățat terenurile de ambrozie.

În procedura de identificare și de emitere a somațiilor se mai află 23 de amplasamente.

Amenzile prevăzute de lege au cuantumul între 1.000-5.000 lei pentru persoane fizice și între 10.000-20.000 lei pentru persoane juridice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS