14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiderul mișcării „fără mască” din Texas a murit de Covid-19

Liderul mișcării „fără mască” din Texas a murit de Covid-19

Fondatorul mișcării „Apărătorii libertății din San Angelo”, un grup care vrea să pună capăt a ceea ce ei numesc „tirania Covid-19”, a murit la 30 de ani, după ce s-a infectat cu SARS CoV-2. Caleb Wallace avea 30 de ani și trei copii, iar soția sa era însărcinată cu al patrulea, scrie G4media.

Wallace a murit după ce a petrecut trei săptămâni în terapie intensivă. Soția sa a declarat pentru ziarul San Angelo Standard-Times că atunci când s-a simțit rău pentru prima dată, s-a tratat cu vitamina C, zinc, aspirină și ivermectină.

„Caleb a murit în pace. Va trăi pentru totdeauna în inimile și mințile noastre”, a scris doamna Wallace într-o postare pe GoFundMe, unde a strâns fonduri pentru acoperirea facturilor medicale.

Texanul muncea într-o companie care vinde echipamente de sudură în San Angelo și a considerat măsurile anti-Covid ca fiind o invadare a libertății individului de către guvern.

Soția sa purta mască şi a spus că soțul ei i-a respectat decizia.

„Am glumit spunând că el este de o parte și eu de cealaltă și asta ne-a făcut să ne potrivim perfect, ne-am echilibrat reciproc”, a spus ea pentru San Angelo Standard-Times.

Femeia a adăugat că cei trei copii au primit vaccinurile normale pentru vârsta lor și că se va vaccina împotriva coronavirusului după ce va naște, la sfârșitul lunii septembrie. „Nu suntem no-vax”, a subliniat ea.

Infecțiile și spitalizările Covid au crescut în Texas de câteva săptămâni. În regiunea Tom Green, care include orașul San Angelo, cazurile au crescut cu 50% în ultimele două săptămâni și internările cu 33%, potrivit New York Times.

La Shannon Medical Center, unitatea de terapie intensivă este ocupată în proporție de 70%. Ocuparea medie în SUA a paturilor destinate pacienților COVID este de 68%, în timp ce în Texas este de 94%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS