13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO comună din România va fi păzită o săptămână de poliţie şi jandarmi

O comună din România va fi păzită o săptămână de poliţie şi jandarmi

Comuna Telciu, din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde aproximativ 850 de familii refuză să semneze contracte de furnizare a apei cu operatorul regional şi utilizează ilegal acest serviciu, devine, începând de joi, 26 august, zonă specială de siguranţă publică, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, citat de Ziare.com.

„Începând de astăzi, 26 august, pentru protejarea populaţiei şi menţinerea unui climat de ordine publică, în localitatea Telciu a fost instituită zona specială de siguranţă publică. Având în vedere starea conflictuală generată de nemulţumirile cetăţenilor din localitatea Telciu în legătură cu societatea de distribuţie a apei, în localitatea Telciu a fost constituită o zonă specială de siguranţă publică, fiind dispuse măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice”, a anunţat IPJ Bistriţa-Năsăud.

Timp de şapte zile, pentru prevenirea apariţiei unor evenimente care pot tulbura liniştea şi siguranţa publică, în zonă vor acţiona poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, alături de poliţişti din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Acţiuni Speciale şi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud şi Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureş.

„Prezenţa forţelor de ordine în zonă are drept scop protejarea populaţiei, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea unor incidente, a blocării căilor de acces şi a unor accidente rutiere”, se menţionează în comunicatul Poliţiei.

Au vrut să-l bată pe şeful companiei de furnizare a apei potabile

În cursul zilei de miercuri, 25 august, angajaţii şi managerul operatorului regional de apă Aquabis au fost împiedicaţi de către localnici să verifice starea tehnică a reţelei de alimentare cu apă şi a căminelor situate pe domeniul public, cu toate că aceştia au fost cei care au reclamat probleme şi pierderi pe reţea.

Mai mult, managerul Aquabis, Ion Şandru, a avut nevoie de ajutorul Poliţiei pentru a părăsi localitatea în siguranţă, după ce a fost înconjurat de mai multe persoane recalcitrante, care l-au ameninţat şi i-au adresat injurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS