11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn preot prins băut la volan a dat vina pe vinul de Împărtășanie

Un preot prins băut la volan a dat vina pe vinul de Împărtășanie

Un preot, din Constanța, care a fost prins de polițiști băut la volan, a dat vina pe vinul de Împărtășanie. Polițiștii nu au fost impresionați de scuza bărbatului, așa că i-au luat permisul și l-au și sancționat. Pentru că s-a simțit neîndreptățit, preotul a dat poliția în judecată, informează Antena3.

Fapta s-a petrecut în luna aprilie a acestui an.

Preotul a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție, care a observat că miroase a alcool, motiv pentru care l-au testat cu aparatul etilotest.

Rezultatul a fost de 0,10 mg/l alcoolemie în aerul pur expirat.

Preotul a fost sancționat de polițiști cu o amendă în valoare de 1.305 lei, i-au luat 9 puncte și permisul i-a fost suspendat pe o perioadă limitată.

Bărbatul s-a simțit neîndreptățit, așa că a contestat procesul-verbal de amendă și le-a explicat magistraților din Medgidia că vinul pe care îl consumase era de la Împărtășanie, de la o procesiune privată, și că era într-o cantitate foarte mică, ceea ce, după părerea sa, nu îi punea în pericol abilitatea de a conduce.

Magistrații au considerat neîntemeiată cererea făcută de către preot și au decis să mențină sancțiunile date de către polițiști.

Decizia nu este una definitivă, ea putând fi contestată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS