13.1 C
Craiova
duminică, 17 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateFarfuriile, tacâmurile şi paharele din plastic, interzise în România

Farfuriile, tacâmurile şi paharele din plastic, interzise în România

Guvernul Cîțu va adopta, în ședința de miercuri, un act normativ care interzice introducerea pe piață a mai multor produse din plastic de unică folosință, cu excepția acelor produse folosite „în scopuri medicale” sau „în scopuri științifice”, potrivit G4Media.ro.

Potrivit unui proiect de Ordonanță de Guvern consultat de ȘTIRIPESURSE.RO, la data intrării în vigoare a actului normativ se interzice introducerea pe piață a următoarelor produse din plastic de unică folosință:

1. Bețișoare pentru urechi

2. Tacâmuri (furculițe, cuțite, linguri, bețișoare chinezești).

3. Farfurii.

4. Paie pentru băuturi

5. Agitatoare pentru băuturi.

6. Bețe care se atașează baloanelor sau care sprijină baloane, cu excepția baloanelor de uz industrial sau pentru alte utilizări și aplicații profesionale, care nu sunt distribuite consumatorilor, inclusiv mecanismele acestor bețe.

7. Recipiente pentru alimente, fabricate din polistiren expandat, cum ar fi cutiile cu sau fără capac, utilizate pentru a conține produse alimentare care:

(a) sunt destinate consumului imediat, fie pe loc, fie la pachet;

(b) sunt de regulă consumate din recipient;

(c) sunt gata de consum fără a necesita o pregătire suplimentară precum gătirea, fierberea sau încălzirea, inclusiv recipiente pentru alimente utilizate pentru meniuri de tip fast food sau alte meniuri gata pentru consum imediat, cu excepția recipientelor pentru băuturi, a farfuriilor, a pachetelor și foliilor din material flexibil care conțin produsele alimentare.

8. Recipiente pentru băuturi fabricate din polistiren expandat, inclusiv dopurile și capacele acestora.

9. Pahare pentru băuturi fabricate din polistiren expandat, inclusiv capacele acestora

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Arhiepiscopia Tomisului anunţă că pot fi făcute donații prin...

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat sâmbătă că pot fi trimise pomelnice prin PayPal şi în cadrul donaţiei pot fi incluse câteva nume pentru a fi pomenite la slujbe.

ȘTIRI GdS