23.4 C
Craiova
luni, 8 august, 2022
Știri de ultima orăActualitate17.000 de case din California, ameninţate de incendii

17.000 de case din California, ameninţate de incendii

Incendiul izbucnit la jumătatea lunii august în nordul statului american California, care a distrus deja 350 de clădiri în ultimele zile, ameninţă 17.000 de case, a anunţat Departamentul forestier şi de protecţie împotriva incendiilor din California (Cal Fire). Pompierii au putut controla doar 5% din flăcările care au izbucnit pe 14 august, informează Digi24.

Flăcările sunt încă ameninţătoare, deși în ultimele ore condițiile meteorologice s-au ameliorat și au diminuat focarul, potrivit purtătorului de cuvânt al Cal Fire, Jason Hunter.

Incendiul, care a primit numele Caldor, a fost intensificat de vântul şi de clima uscată din această zonă aflată la est de oraşul Sacramento şi a mistuit peste 43.100 de hectare de vegetaţie, scrie EFE, citată de Agerpres.

Până în prezent, pompierii locali nu au putut controla decât 5% din suprafaţa incendiului, care a izbucnit în 14 august din motive încă necunoscute.

Potrivit celui mai recent raport al pompierilor, flăcările se apropie de Kyburz, o mică comunitate de 200 de locuitori. Conform datelor furnizate de Cal Fire, cel puţin 207 de camioane şi 20 de elicoptere intervin pentru stingerea incendiului în cadrul unor operaţiuni ample în care sunt implicate peste 1.600 de persoane.

Noul incendiu din California arde simultan cu Dixie, al doilea ca mărime din istoria acestui stat, care rămâne în continuare activ şi la a cărui combatere participă 6.200 de pompieri. Potrivit ultimelor date, Dixie, controlat doar în proporţie de 40%, a distrus vegetaţia de pe o suprafaţă de 293.729 de hectare.

Acelaşi incendiu a distrus de asemenea 1.259 de clădiri, printre care şi 678 de reşedinţe. La începutul lunii, Dixie a distrus o mare parte din Greenville, un orăşel de 1.100 de locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS