10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn sat din Prahova a rămas fără apă după ce fântânile au secat din cauza caniculei

Un sat din Prahova a rămas fără apă după ce fântânile au secat din cauza caniculei

Temperaturile ridicate din ultimele două luni au afectat pânza freatică, iar în comuna Telega, satul Meliceşti, zeci de familii au rămas fără apă după ce fântânile au scăzut foarte mult sau chiar au secat. În aceste condiţii, pompierii de la Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă Prahova au dus, vineri, cinci tone de apă în sat, informează News.ro.

Conform datelor furnizate de Prefectura Prahova, la Telega, în satul Meliceşti, 50 de gospodării din totalul de 301 nu mai au aprovizionare cu apă, după ce nivelul apei din fântâni a scăzut foarte mult.

În aceste condiţii, autorităţile locale au cerut sprijinul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). 

În urma deciziei membrilor CJSU, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au dus, vineri, cinci tone de apă în sat. 

„Ca sursă alternativă de apă, în urma unui parteneriat încheiat între Primăria comunei Telega şi SC Hidro Prahova SA, locuitorii au la dispoziţie şi o conductă supraterană, alimentată din reţeaua publică de apă”, transmit oficialii Prefecturii Prahova, într-o postare pe Facebook. 

Aceştia precizează că Primăria comunei Telega „va avea în sarcină contractarea de servicii pentru aprovizionarea comunei cu apă, iar în situaţia în care se doreşte aprovizionarea cu apă potabilă, aceasta va face solicitare Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, în vederea prelevării probelor, cu suportarea cheltuielilor aferente”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS