10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Dolj sunt peste 1.000 de candidaţi la bacalaureatul de toamnă

În Dolj sunt peste 1.000 de candidaţi la bacalaureatul de toamnă

Astăzi începe sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. În Dolj, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, sunt 1.088 de candidaţi înscrişi.

Bacalaureatul de toamnă debutează astăzi cu proba scrisă la limba şi literatură română. „Pentru cea de a doua sesiune a examenului naţional de bacalaureat, în Dolj sunt înscrişi 1.088 de candidaţi. La prima probă scrisă, la Limba şi literatura română sunt 460 de candidaţi înscrişi. Examenul se desfăşoară în şapte centre, respectând distaţarea fozică şi condiţiile de igienă specifice perioadei de pandemie. Proba începe la ora 9.00, iar pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii au la dispoziţie trei ore”,a precizat inspectorul şcolar, Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

În Craiova, centre de examen pentru cea de a doua sesiune de bacalaureat sunt la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu”, la Liceul Traian Vuia”, şi la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi”,. În judeţ, centre de examen sunt la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu” Filiaşi, la Liceul Tehnologic „Ştefan Milcu”, la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni, şi la Liceul teoretic „”Mihai Viteazul ” Băileşti.


Conform calendarului, pe 17 august 2021 are loc proba obligatorie a profilului şi pe 18 august proba la alegere a profilului și specializării. Pe 31 august se afişează rezultatele la probele scrise. Pentru a promova sesiunea, media generală a probelor scrise trebuie să fie minimum 6, iar la fiecare probă scrisă să aibă minimum 5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS